Spring over hovedmenu

Arlas indsats øger chaufførernes psykiske trivsel og nomineres til Arbejdsmiljøprisen

En række initiativer har det seneste år øget medarbejdertilfredsheden i Arla Foods Inbound Logisitics afdeling og sikret en gennemsnitsanciennitet på 18 år. Indsatsen er nu nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.

De fleste tænker formentligt ikke over, hvor mange arbejdstimer det kræver, før en liter mælk står klar i køledisken hos dagligvarebutikkerne. Men 24 timer i døgnet, alle årets 365 dage, knokler Arlas Inbound Logistics afdeling for at levere mælk til landets mejerier.

For at styrke det psykiske arbejdsmiljø blandt de mere end 300 chauffører har Arla søsat en række initiativer, der skal sikre medarbejderinvolvering, grundig onboarding og en optimal work-life-balance i et krævende job. Indsatsen er nu blevet nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø.

“Alle vores medarbejdere er med omkring bordet, hvad end vi udvikler vores trailere, eller laver arbejdsplaner i de selvstyrende teams. Vi har en flad struktur, hvor en chauffør, uanset om han står over for en kollega eller mig, kan tale frit. Det er ikke alle steder man kan det – specielt ikke i chaufførbranchen,” siger Peter Sørensen, Director i Inbound Logistics hos Arla Foods Amba og uddyber:

“Medarbejderne føler sig set og hørt. Og selve måden, vi tager imod nye ansatte på, gør også, at de aldrig føler sig alene. De får en grundig oplæring, inden vi slipper dem løs. Det er meget værdsat blandt vores kollegaer.”

Medarbejderinvolvering fastholder de ansatte
På baggrund af Arlas årlige medarbejdermålinger, Barometer, fremgår det, at indsatsen generelt har resulteret i øget trivsel blandt chaufførerne, ligesom den har bidraget til en mindre hektisk hverdag og mere afslappet kørsel.

Fokus på chaufførernes psykiske arbejdsmiljø har ligeledes bidraget til en højere gennemsnitlig anciennitet blandt medarbejderne, der i dag lyder på 18 år. En bemærkelsesværdig ansættelseslængde i transportbranchen, hvor det ofte er svært at holde på medarbejderne.

Bred indsats forankret i medarbejder- og ledelseslagene
Ifølge Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet, er det tydeligt, at Arla vægter det psykiske arbejdsmiljø højt med deres indsats, der strækker sig på tværs af afdelingens medarbejderniveauer.

“Det er en utrolig flot indsats, Arla Foods, Amba Inbound Logistics har igangsat for at styrke det psykiske arbejdsmiljø. På tværs af hele organisationen arbejdes der med konkrete kommunikative værktøjer og onboarding-programmer, og det vidner om en sund og stærk arbejdskultur, der bidrager til at sikre et godt psykisk arbejdsmiljø,” siger Cristina Lage.

Om Arla Foods Amba Inbound Logistics
Arla Foods Amba Inbound Logistics er en del af mejeriindustrien og har 355 medarbejdere fordelt på 310 chauffører, 14 mekanikere og 31 funktionærer. De står for indsamling af mælk hos 2000 landmænd til 20 mejerier i Danmark. Arbejdet sker 24 timer i døgnet, 365 dage om året. Organisatorisk er Inbound opdelt i 2 transportcentre med tilsammen 9 garager.

 • Nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Psykisk arbejdsmiljø
 • Adresse: Sønderhøj 14, 8260 Viby J
 • Kontaktperson: Peter Sørensen, M: pesor@arlafoods.com, T: +45 89 38 18 07

Nominerede til Arbejdsmiljøprisen 2023

Arbejdsulykker

 • G.S.V Materieludlejning A/S
 • NCC Industry A/S Råstoffer
 • Skolen for klinikassistenter og tandplejere (Københavns Universitet)

Psykisk arbejdsmiljø

 • Arla Foods Amba, Inbound Logistics
 • Ishøj Jobcenter - Center for Beskæftigelse og Erhverv
 • Jordemodercentret under Gynækologisk/Obstetrisk afdeling på Slagelse Sygehus

Kemi og vådt arbejde

 • Afdeling for Plastikkirurgi, Herlev og Gentofte Hospital
 • Coop Danmark
 • Molslinjen A/S

Ergonomi

 • Dagplejen Vejle Kommune
 • Roskilde Kommunes dagtilbudsområde
 • Økonomi og HR, ÆHF, Odense Kommune