Spring over hovedmenu

GSV vinder arbejdsmiljøpris for indsats mod arbejdsulykker: "Vi skal så tæt på nul som muligt"

Siden 2019 har landets største materieludlejer af bygge- og anlægsopgaver skabt en massiv reduktion i antallet af arbejdsulykker. Den arbejdsindsats betyder, at GSV nu vinder Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Arbejdsulykker.

Med udgangspunkt i mottoet “Mennesker før maskiner” iværksatte GSV i 2019 en rækketiltag med ambitionen om at få medarbejderne til at tænke egen sikkerhed ind i alt, hvad de gør.

Tiltaget blev iværksat efter en længere periode med udvidelser og opkøb af virksomheder, som medførte et behov for at integrere de forskellige virksomhedskulturer ind i den overordnede GSV-kultur. En stor del af opgaven var at ændre på sikkerhedskulturen.

Ifølge Arbejdsmiljørådets formand, Cristina Lage, er GSV’s indsats bemærkelsesværdig.

”Her er en arbejdsplads, der i en udsat branche virkelig sætter baren højt. GSV vinder Arbejdsmiljøprisen, fordi de gennem en langvarig og systematisk indsats har skabt resultater, der sænker antallet af arbejdsulykker markant. Arbejdsmiljøindsatsen er omfattende, og de har sågar udviklet en app, der understøtter opmærksomheden på sikkerheden i dagligdagen. Det er glædeligt at se arbejdsmiljørepræsentanternes involvering og ledelsens vedholdende fokus på at udvikle en kultur, der understøtter en sikker arbejdsplads. At GSV formår at skabe disse resultater under en fusion er helt fantastisk,” siger Cristina Lage.

App til registrering af observationer
De konkrete tiltag blev iværksat på baggrund af inddragelse af medarbejdere på alle niveauer gennem workshops og aktivering af arbejdsmiljørepræsentanter.

Det resulterede blandt andet i obligatoriske sikkerhedskurser, en medarbejderapp til registrering af observationer af nærved-ulykker og risici samt generel oplæring af medarbejdere i virksomhedens DNA og sikkerhedskultur.

“Jeg er overordentligt stolt over, at vi har fået skabt en sikkerhedskultur, der er forankret fra top til bund. Men jeg er også ambitiøs, og selvom man aldrig kan eliminere ulykker helt, så kan man gøre alt for at nå så tæt på nul som muligt. Heldigvis er vi godt på vej,” siger chef for sikkerhed og kvalitet, Kenny Bjerre Petersen.

GSV’s arbejdsmiljøindsats udmærker sig ifølge Arbejdsmiljørådet blandt andet ved en flot systematik, en omfattende involvering af AMO, en systematisk app og et flot kulturarbejde.

Om G.S.V materieludlejning A/S
GSV er Danmarks førende materieludlejer med materiel til alle bygge- og anlægsopgaver. Uanset om det drejer sig om småt håndværktøj til en mindre byggeopgave eller de helt store maskiner, der skal i brug, når Danmarks motorveje, broer og metroer anlægges. GSV har 22 afdelinger fordelt over hele landet med 580 kolleger.

● Vinder af Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Arbejdsulykker
● Adresse: Baldersbuen 5, 2640 Hedehusene
● Kontaktperson: Kenny Bjerre Petersen, Chef for sikkerhed og kvalitet, T: +4521893809, M: kbp@gsv.dk

Nominerede til Arbejdsmiljøprisen 2023

Arbejdsulykker

● G.S.V materieludlejning A/S
● NCC Industry A/S Råstoffer
● Skolen for klinikassistenter og tandplejere (Københavns Universitet)

Psykisk arbejdsmiljø

● Arla Foods Amba, Inbound Logistics
● Ishøj Jobcenter - Center for Beskæftigelse og Erhverv
● Jordemodercentret under Gynækologisk/Obstetrisk afdeling på Slagelse Sygehus

Kemi og vådt arbejde

● Afdeling for Plastikkirurgi, Herlev og Gentofte Hospital
● Coop Danmark
● Molslinjen A/S

Ergonomi

● Dagplejen Vejle Kommune
● Roskilde Kommunes dagtilbudsområde
● Økonomi og HR, ÆHF, Odense Kommune